2021-12-16 10:26:00

Van Assen BV behaalt het certificaat Keurcompost + verwerker invasieve exoten!

Geplaatst op 16 december 2021

Van Assen BV heeft in december 2021 de toelatingsaudit voor Keurcompost en het certificaat Verwerking van Invasieve Exoten behaald. Voor de land- en tuinbouw vormt de bodem de belangrijkste productiefactor: een gezonde, vruchtbare bodem is essentieel voor structureel hoge gewasopbrengsten.

Regelmatig gebruik van Keurcompost houdt het organische-stofgehalte op peil en heeft daarnaast andere agronomische voordelen. Van Assen BV produceert al een tijd compost en met het behalen van het Keurcompost-certificaat zijn we aanbieder van deze hoogwaardige compost die land- en tuinbouwers bij ons kunnen afnemen. Daarnaast blijven we onze compost ook gebruiken voor het samenstellen met grond voor vruchtbare teelaarde.

Met het certificaat ‘Verwerker Invasieve Exoten’ mogen wij invasieve plantexoten zoals de Japanse duizendknoop, de reuzenbalsemien, de reuzenberenklauw en de grote waternavel innemen en verwerken in onze compost. We hebben geborgd dat deze exoten onschadelijk worden gemaakt door het toepassen van de juiste procescondities in combinatie met een zorgvuldige bedrijfsvoering.

Voor meer informatie over Keurcompost en onze erkenning, ga naar https://keurcompost.nl

Voor meer informatie over de verwerking van Invasieve exoten en onze erkenning, ga naar https://bvor.nl

Voor onze certificaten, klik hier.


Onze certificering

Wij zijn trots op onze certificeringen. Van Assen B.V. heeft onder andere de volgende certificeringen: